Mini

Om afdelingen

Aldersgruppe: 
2. - 3. klasse
Mødedag/tid: 
Hveranden lørdag i lige uger fra kl. 10 til 13
Ledere: 
Morten Dreisig Olsen
Per Vikkelsøe
Søren Lykke
Sommerlejr - Tømmerflåde

Minier i Christian d. 4's Gruppe

Minierne er seje piger og drenge. Nogle af dem har allerede prøvet en del spejderting. De lærer af hinanden og er rigtig gode til at samarbejde. De elsker at være udenfor, og der findes ikke dårligt vejr - kun dårlig påklædning. Spejderliv er friluftsliv.

Minierne elsker at lære nye spejderfærdigheder, komme ud i naturen og ikke mindst have det sjovt sammen. De har måske allerede prøvet en del som mikroer, men vi har også nye ulve, der lige er blevet spejdere. Spejdere hjælper hinanden, og de mere erfarne viser gerne de nye, hvordan vi tænder bål, binder knob og besnøringer eller løser mærkelige morsekoder, som kun består af streger og prikker.

Spejdere arbejder nemlig efter princippet "børn leder børn", og de er rigtig gode til det. De vokser, når de lærer færdigheder fra sig, og når vi lader dem gøre tingene selv. Det tager måske længere tid, men det betyder ikke noget. 

Spejderloven handler blandt andet om at være gode kammerater, være til at stole på, og være hensynsfuld og hjælpe andre. Vi lægger stor vægt på, at alle har noget, som de er rigtig gode til, og sammen kan vi hvad vi vil. Nogen er gode til kort og kompas, andre til knob og besnøringer, nogen kan det dér med førstehjælp, tænde bål, save brænde, løse koder osv. osv.. Der er også noget, man er mindre god til, men det kan en af de andre i patruljen. Spejder skiller sig netop ud fra mange andre fritidsinteresser ved, at de forskellige kompetencer til sammen gør, at vi kan næsten alt. Ulvene er stolte af det de kan og har respekt for det, de andre kan.

Minierne går meget op i at tage mærker til uniformen. Mærkerne er netop beviserne for alle de ting de kan. De er fuldt fortrolige med brugen af kniv og sav, men øksen venter til de bliver spirer. På lejrene kan de klare mange ting selv, og de sørger selv for de praktiske gøremål fra at rejse teltet, holde orden i det, save brænde, tænde bål, lave mad og vaske op. Lederne hjælper og støtter, men der er ingen "voksen-service" - vi gør tingene sammen :-)

Der er naturligvis også tid til at lege og fjolle ind imellem. Kammeratskabet betyder rigtig meget, og en god spejderven er guld værd.

Det er en stor fornøjelse at være sammen med børn, som i den grad beviser, at de kan meget mere end de selv tror.